Sprekers

Gert de Graaff

Gert de Graaff

https://www.gravioli.nl/

Gert de Graaff is trainer in de taal van het beeld. Al meer dan 20 jaar geeft hij trainingen, workshops, masterclasses en lezingen aan vrijwel iedereen die met beeld werkt.
Zijn klantenkring omvat alle nieuws-en aktualiteit-rubrieken in het land, zowel nationaal als regionaal (NOS journaal, RTL nieuws, Nieuwsuur, Brandpunt, 1-vandaag, etc.), ministeries (Defensie, Economische Zaken, Ien M, Algemene zaken, Rijkswaterstaat, etc), scholen (Filmacademie, scholen voor journalistiek, Uva, Saxion Hogeschool, etc.), kranten, en zeer veel uiteenlopende tv-programma’s (Opsporing verzocht, ik vertrek, de Reünie, Tros Radar, Kruispunt, etc.)
Ook geeft hij lezingen over fake-nieuws en beeldtaal. Recentelijk was hij te zien in het NPO programma over nepnieuws, zie www.gravioli.nl Hier vindt u ook desgewenst meer portfolio en visuele essays.

Masterclass Zoek de 10 verschillen

obama1 obama2
Foto Obama 1 Foto Obama 2

Gert de Graaff, filmmaker, editor en filmdocent, zal in deze lezing gepassioneerd en inspirerend vertellen over de werking van (bewegend) beeld. Door bijvoorbeeld de twee bovenstaande foto’s minutieus met elkaar te vergelijken, laat hij zien hoe de manier van fotograferen diepgaande invloed heeft op wat de beide foto’s voor verhaal vertellen. Het wordt hierbij duidelijk dat de keuzes voor standpunt, camerahoek, lenzen, uitsnede etc. geen bijzaak zijn. Ze zijn allesbepalend: vorm is inhoud.

Gert is een fervent verzamelaar van fragmenten uit de meest uiteenlopende filmgenres. Aan de hand van een wervelstorm aan voorbeelden uit communicatie-items van ministeries, speelfilms, documentaires, animaties, instructiefilmpjes, reclames en journalistieke items, laat hij je ter plekke ervaren hoe beeld werkt. Zo loodst hij je in dit uur langs allerlei interessante vraagstukken als hoe beeld en tekst wel of niet samengaan (lastig huwelijk), wat de tips & tricks zijn om een goed beeldverhaal op te bouwen (begin nooit met de tekst!) en hoe wij totaal gemanipuleerd kunnen worden door de maker (fake news is niet onder Trump uitgevonden).

Zijn hele verhaal is ook zeer instructief voor mensen die wel met beeld, maar niet met bewegend beeld communiceren.

Workshop Talking heads fileren?!

inhoud workshop